Werkwijze

Werkwijze rustmeting

Tijdens de eerste sessie beginnen we met het invullen van een anamneseformulier. Om een goed beeld te krijgen is het belangrijk om te weten of iemand medicijnen gebruikt en onder behandeling is bij een specialist. Ook informatie over je sporthistorie en het huidige activiteitenniveau is erg belangrijk. We meten je bloeddruk en (met behulp van een saturatiemeter) de zuurstofverzadiging in het bloed.

Daarna wordt gedurende twaalf minuten een meting gedaan. Met behulp van een borstband wordt onder andere de ademhaling (de ademfrequentie, het adempatroon en de ademteug), de rusthartslag en de hrv gemeten. De waarden worden na afloop geanalyseerd en besproken.

Ook wordt er aandacht besteed aan voeding en geest/mind.

Als afsluiting volgt ademtherapie. Dit gebeurt terwijl de meetapparatuur nog aanstaat zodat je direct kunt zien welke invloed de ademtherapie heeft op genoemde waarden.

Het is van groot belang dat je de ademhalingsoefeningen die met je besproken worden thuis gaat doen. In ieder geval drie maal per dag gedurende tien minuten. Afhankelijk van de ernst van de klachten kom je na een week of na twee weken terug om de ademhaling weer te laten meten.

HET ONLINE PROGRAMMA  VAN A I R РADEMCOACHING

Tijdens de lockdown hebben we een online programma ontwikkeld. Dit programma blijven we aanbieden. Het is een programma van vier maanden waarbij we online mbv onze app aan de ademhaling werken en je begeleiden met het sporten. Bel of mail voor meer informatie hierover. Dan bespreken we of dit interessant is voor jou.

In het kader van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) wordt voor het eerste consult uitgelegd hoe we jouw persoonlijke gegevens op de juiste manier beschermen en vragen we jouw toestemming hiervoor.

A I R – Ademcoaching werkt met de Energy Control Methode die is ontwikkeld door Stans van der Poel en is aangesloten bij het ECM-netwerk.