Werkwijze

Werkwijze rustmeting

Tijdens de eerste sessie beginnen we met het invullen van een anamneseformulier. Om een goed beeld te krijgen is het belangrijk om te weten of iemand medicijnen gebruikt en onder behandeling is bij een specialist. Ook informatie over uw sporthistorie en het huidige activiteitenniveau is erg belangrijk. We meten uw lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk en (met behulp van een saturatiemeter) de zuurstofverzadiging in het bloed.

Daarna wordt gedurende twaalf minuten een meting gedaan. Met behulp van een borstband wordt onder andere de ademhaling (de ademfrequentie, het adempatroon en de ademteug), de rusthartslag en de hrv gemeten. De waarden worden na afloop geanalyseerd en besproken.

Ook wordt er aandacht besteed aan uw voeding en geest/mind.

Als afsluiting volgt ademtherapie. Dit gebeurt terwijl de meetapparatuur nog aanstaat zodat u direct kunt zien welke invloed de ademtherapie heeft op genoemde waarden.

Het is van groot belang dat u de ademhalingsoefeningen die met u besproken worden thuis gaat doen. In ieder geval drie maal per dag gedurende tien minuten. Afhankelijk van de ernst van de klachten komt u na een week of na twee a drie weken terug om de ademhaling weer te laten meten.

Werkwijze inspanningstest

Na een rustmeting kunt u ook een inspanningstest doen. Deze wordt gedaan op een fiets (binnen). U fietst en per minuut loopt het wattage op tot het te zwaar wordt. Er wordt een analyse gemaakt (o.a. de maximale hartslag, de maximale belasting, de maximale zuurstofopname en het omslagpunt worden berekend) en u krijgt een speciaal voor u gemaakt trainingsadvies zodat u kunt gaan sporten met de juiste hartslag.

NIEUW: HET ONLINE PROGRAMMA  VAN A I R – ADEMCOACHING

Tijdens de lockdown hebben we een online programma ontwikkeld. Dit programma blijven we aanbieden ook nu we weer open zijn. Het is een programma van zes maanden waarbij we online mbv onze app aan de ademhaling werken en u begeleiden met het sporten. Bel of mail voor meer informatie hierover. Dan bespreken we of dit interessant is voor u.

In het kader van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) wordt u voor het eerste consult uitgelegd hoe we uw persoonlijke gegevens op de juiste manier beschermen en vragen we uw toestemming hiervoor.

A I R – Ademcoaching werkt met de Energy Control Methode die is ontwikkeld door Stans van der Poel en is aangesloten bij het ECM-netwerk.