Leestips, Workshops

Als vermoeidheid chronisch wordt, is je lichaam niet meer goed in staat om de nodige energie op te slaan. Wie met zulke klachten naar de dokter gaat, krijgt vaak te horen dat genezing moeilijk of zelfs onmogelijk is. Termen als fybromyalgie, ME en CVS (Chronische Vermoeidheid Syndroom) verhullen nogal eens dat de arts het ook niet precies weet. Die zegt dan dat het ’tussen je oren zit’.

Zoals psychiater Bram Bakker in het voorwoord van dit boek schrijft, zijn chronisch vermoeide patiënten in de eerste plaats gebaat bij een praktische aanpak. Stans van der Poel heeft met haar praktische aanpak bij veel CVS patiënten vooruitgang geboekt. Met de door haar ontwikkelde Energy Control Methode meet je nauwkeurig je energieniveau. Daarmee kan individueel bepaald worden wat je lichaam nodig heeft om weer in balans te komen, zodat je energie op peil blijft en vermoeidheid geen chronisch probleem meer is.

Stans van der Poel (1955) heeft veel ervaring met het revalideren van o.a. long-, diabetes 2- en CVS-patienten en met het begeleiden van duursporters. Zij bedacht en ontwikkelde apparatuur om ademhaling en hartslag in beeld te brengen, als basis voor training en therapie. Als Energy Control Coach gebruik ik deze apparatuur. Het boek Chronische vermoeidheid nooit meer! is bij mij te koop.

“Het maakt niet uit wat we eten, hoeveel we bewegen, hoe veerkrachtig onze genen zijn, hoe mager of jong of verstandig we zijn; dat baat allemaal niets als we niet correct ademhalen … De ontbrekende pilaar voor gezondheid is adem. Daar komt alles samen”, aldus James Nestor in zijn boek Het nieuwe Ademen 

Dit boek is echt een aanrader als je meer wilt weten over wat ademhalen met je gezondheid doet. De auteur, die zijn hele leven al kampt met gezondheidsklachten (chronische neusverstopping, slaapapneu en ademhalingsproblemen) beschrijft zijn zoektocht om gezonder te worden. Hij laat zich gedegen informeren om uiteindelijk zelf allerlei experimenten te ondergaan. Het boek leest gemakkelijk en is soms hilarisch.

 

WORKSHOPS:

Zoek je naar een effectieve manier voor jezelf of je team om tijdens een werkdag snel te kunnen ontspannen en op te laden? A I R – Ademcoaching en Uw eigen Kracht bieden een leerzame, inspirerende en gezellige workshop  (5-6 personen).

Ervaren jullie op het werk en privé stress? Wil je tools om daar iets aan te veranderen? Dan is de workshop die Uw eigen Kracht en A I R – Ademcoaching samen geven wellicht een idee. In de ochtend verzorgen we een informatief gedeelte over ademhaling en energie. Na een heerlijke lunch gaan we hier praktisch mee aan de slag. A I R – Ademcoaching doet een individuele meting met je, geeft persoonlijke uitleg en oefent met je. Samen met Uw eigen Kracht gaan de anderen aan de slag om te ervaren wat energie met je doet en hoe je dit positief kan inzetten. 

Ontdek door onze gecombineerde workshop welke eenvoudige manier het beste bij jou past om een positieve invloed uit te oefenen op jouw energieniveau.

We geven deze workshop in Ridderkerk of op locatie. Tijd: van 10.00-16.00/16.30 uur. Neem voor meer informatie contact op via info@air-ademcoaching.nl of info@uweigenkracht.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 26 oktober 2024: voorbereidingsdag lange wandeltochten

Anneke Koeckhoven, Chi Walking-instructeur en lange-wandeltocht-ervaringsdeskundige komt in het najaar weer naar Rijsoord om een workshop te verzorgen met als thema: hoe kan je een lange wandeling het beste vormgeven. Natuurlijk met veel tips waarbij jouw mogelijkheden centraal staan. De feedback op jouw houding wordt ook aan je teruggekoppeld via beeldmateriaal. De ademhaling, heel belangrijk voor je herstel, komt uiteraard ook aan bod.

Datum: zaterdag 26 oktober 2024 
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Rijksstraatweg 97, 2988 BB, Ridderkerk-Rijsoord
Prijs: € 145,00. Dit is inclusief een heerlijke lunch, koffie, thee en water.                         

Kijk voor meer informatie op de website van Anneke: www.hollendstilstaan.nl