Boekentips en activiteiten

Aan deze pagina wordt nu gewerkt

BOEKENTIPS:

“Het maakt niet uit wat we eten, hoeveel we bewegen, hoe veerkrachtig onze genen zijn, hoe mager of jong of verstandig we zijn; dat baat allemaal niets als we niet correct ademhalen … De ontbrekende pilaar voor gezondheid is adem. Daar komt alles samen”, aldus James Nestor in zijn boek Het nieuwe Ademen 

Dit boek is echt een aanrader als je meer wilt weten over wat ademhalen met je gezondheid doet. De auteur, die zijn hele leven al kampt met gezondheidsklachten (chronische neusverstopping, slaapapneu en ademhalingsproblemen) beschrijft zijn zoektocht om gezonder te worden. Hij laat zich gedegen informeren om uiteindelijk zelf allerlei experimenten te ondergaan. Het boek leest gemakkelijk en is soms hilarisch.

 

ACTIVITEITEN:

Vrijdag 15 september: voorbereidingsdag lange wandeltochten

Anneke Koeckhoven, Chi Walking-instructeur en lange-wandeltocht-ervaringsdeskundige komt 15 september naar Rijsoord om een workshop te verzorgen met als thema: hoe kan je een lange wandeling het beste vormgeven. Natuurlijk met veel tips en tops waarbij jouw mogelijkheden centraal staan. De feedback op jouw houding wordt ook aan je teruggekoppeld via beeldmateriaal. De ademhaling, heel belangrijk voor je herstel, komt uiteraard ook aan bod.

INHOUD VAN DE DAG

`s Morgens:
* Introductie met Annekes ervaringen van de `Camino`
* Fysieke basishouding
* Wandeltechniek
* Ademen
* Hartslag. Belastbaarheid van je lichaam en de hoeveelheid tijd om te herstellen.

Heerlijke Lunch:
Een restaurant in de buurt waarbij je een keuze kan maken uit de lunchkaart en ook je dieetwensen zelf (bij je aanmelding) kan aangeven.

`s Middags:
Uitgebreide informatie over:
rugzak, kleding, schoeisel, overnachtingen, voedsel & drinken, verzorgingsproducten en verdere relevante zaken.

Datum: vrijdag 15 september 2023
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Rijksstraatweg 97, 2988 BB, Ridderkerk-Rijsoord

Prijs: € 145,00. Dit is inclusief een heerlijke lunch, koffie, thee en water.

Wat trek je aan? Los zittende vrijetijdskleding en schoenen waarop je lekker wandelt. En doe voldoende warme kleding aan. We gaan natuurlijk ook outdoor!

Aantal cursisten? De workshop is vol bij 10 aanmeldingen.

Het belooft een zeer inspirerende dag te worden met heerlijke energie. Een dag waarin we samen spelenderwijs op pad gaan.
En……. je gaat op de dag zelf een superhandige Pen & Blocnote van je enthousiaste docenten Belia & Anneke als cadeautje krijgen.

Kijk ook ter inspiratie in het blad Yoga International. In de editie van September 2022 staat een heel mooi artikel over de ChiWalking techniek in combinatie met Annekes Camino wandeltocht van 2016. De foto`s ondersteunen de tocht beeldend. Het artikel heet: Van hollen naar wandelen.

Blessed are you pilgrim, because you have discovered that
the authentic `way` begins when it is completed.

CONTACT & AANMELDING
Belia Visser-Staat: info@air-ademcoaching.nl  Tel: 06 33 77 78 34
Anneke Koeckhoven: info@hollendstilstaan.nl  Tel: 06 27 37 10 40 (www.hollendstilstaan.nl)